خیریه امام هادی

از ویکی احکام
خیریه امام هادی.jpg

آشنایی با مؤسسه خیریه امام هادی صلوات‌الله‌علیه

مجتمع خیریه حضرت امام هادى(ع)

ساختمان مرکزى این مجتمع شامل مراکز زیر می‌باشد:

  • حسینیه

بر طبق نظر واقف، در دهه نخست محرم همه‌ساله مجلس عزاى حضرت امام حسین(علیه‌السلام) و اطعام مؤمنین در این محل برگزار می‌گردد. در غیر ایام خاص، از حسینیه جهت برگزارى امتحانات و پرداخت شهریه و… استفاده می‌شود.

  • کتابخانه

کتابخانه امام هادى(علیه‌السلام) با حدود ۲۵۰۰۰ جلد کتاب چاپى و خطى به‌منظور استفاده عموم محقّقین آماده گردیده است.

  • زائرسراى ویژه علماى سایر بلاد

تعدادى آپارتمان مجّهز آماده پذیرایى از علماى سایر شهرها است که به‌علّت محدودیت‌هایى با هماهنگی‌هاى قبلى در اختیار آن بزرگواران قرار می‌گیرد.

  • مطبخ خیریه

آشپزخانه بزرگ و مجهّز این مجتمع به‌منظور طبخ و توزیع غذاى گرم جهت ایتام و فقرا در طول سال، خصوصاً ماه مبارک رمضان (از محل خیرات و صدقات و احیاناً کفّارات) فعالیتى مستمر دارد.

  • بیمارستان و زایشگاه تخصّصى زنان

این بیمارستان مخصوص بانوان بوده و با حضور پرسنل خانم در بخش‌هاى گوناگون مشغول خدمت به بیماران مى‌باشند. حدود ۵۰ پزشک عمومى و متخصّص در بخش‌هاى گوناگون با این بیمارستان همکارى دارند.

  • درمانگاه عمومی

شامل بخش‌هاى متعدد جهت آقایان و بانوان در تخصّص‌هاى گوناگون.

لازم به یادآورى است که کلیه هزینه‌هاى درمانى این درماگاه و بیمارستان ۲۰% کمتر از سایر مراکز خیریه درمانى مى‌باشد و خانواده‌هاى ایتام و محرومى که تحت پوشش خیریه آیت‌الله مصباح موسوی(رحمه‌الله) هستند، از خدمات درمانى رایگان استفاده مى‌کنند.

  • دفتر اعزام مبلّغ

به‌منظور تقویت زمینه اعتقادى ساکنین روستاها به‌صورت هفتگى یا ماهانه مبلّغینى آگاه از سوى این دفتر اعزام مى‌شوند. در پاره‌اى اوقات نیز برای تأمین نیازهای روحانى مستقر در محل یا نیازهاى فرهنگى از قبیل تأمین کتاب‌هاى مورد نیاز و تعمیر مسجد و حسینیه و ساخت خانه عالم و… مساعدت‌هایی صورت می‌گیرد.

مراکز وابسته به مجتمع خیریه امام هادى(ع)

  • مرکز مدد یارى درمان و امور پزشکى

مراجعین به سایر بیمارستانها که توان پرداخت هزینه هاى درمان را نداشته و هنگام ترخیص با مشکل مواجه مى شوند به این مرکز مراجعه و پس از تحقیقات به آنها کمک مى شود.

همچنین در مورادى که عمل جراحى مورد نیاز بیماران در این بیمارستان ممکن نباشد، بیماران به سایر مراکز درمانى معرّفى و هزینه هاى مربوطه توسّط دفتر حضرت آیت الله مصباح موسوى (رحمة الله علیه) تأمین مى شود.

  • دفتر رسیدگى به امور فقرا و ایتام

این مرکز سرپرستى حدود 2000 خانواده فقیر و یتیم را به عهده داشته و علاوه بر پرداخت ماهیانه، به خانواده هاى تحت پوشش، خدمات درمانی، لباس، مواد غذایی، لوازم التحریر و غذاى گرم، به صورت متناوب و رایگان ارائه مى کند.

  • دفتر کارگشایی

کلیه افراد گرفتار اعم از طلاب و خانواده هاى تحت پوشش و مسافران ابن السبیل و سایر اشخاص جهت رفع مشکلات موردى و اضطرارى از قبیل تهیه جهیزیه و ازدواج، تعمیرات منزل، اجاره و یا قبض هاى آب و برق معوقه و غیره به این دفتر مراجعه و در حدّ مقدورات نسبت به حل مشکل آنان اقدام مى گردد.

  • پایگاه اطلاع‌رسانی شیعه سرچ (ShiaSearch)

از مراکز فرهنگی وابسته به مجتمع خیریه امام هادی (علیه السلام) سایت اینترنتی شیعه سرچ می باشد.

پایگاه اطلاع رسانی Shiasearch اولین موتور جستجو و بزرگترین دایرکتوری تخصّصی پایگاههای شیعی در اینترنت است. این پایگاه تمامی مطالب و اطلاعات موجود بر پایگاههای شیعی را در قالب دسته بندیهای بدیع و گسترده به زبانهاى فارسی، عربی، انگلیسى، فرانسه و اردو در اختیار کاربران خود قرار داده است استقبال روز افزون مراجعه کنندگان به پایگاه Shiasearch از سراسر جهان ـ به ویژه کشورهاى عربی، آمریکا و اروپا ـ و همچنین موفقیت این پایگاه در احراز رتبه نخست خدمات اطلاع رسانى در نهمین نمایشگاه بین المللى اطلاع رسانى و فرهنگ، بیانگر اهمیت کار و ضرورت پرداختن هر چه بیشتر به مقوله اطلاع رسانى در زمینه هاى مختلف مى باشد.

این پایگاه از طریق نشانی www.Shiasearch.net قابل دسترسی می باشد.

  • مؤسسه تحقیقاتى امام هادى (علیه السلام)

در این مؤسسه در زمینه هاى مختلف از جمله: تفسیر، کلام جدید، مسائل اختلافى و شبهات وهّابیت و اهل سنّت تحقیق، و جمعى از طلاب جهت پاسخ به شبهات تربیت و پرورش مى یابند. در این مؤسسه مجموعه هایى علمى از قبیل “سیرى در منابع اهل سنّت” در دست تهیه است که به بررسى هاى بنیادین منابع اهل سنّت مى پردازد.

همچنین با برپایى دوره هاى تحقیقى و پژوهشى در میان طلّاب، افراد مستعد شناسایى و در کلاسهایى تخصصی، جهت پر کردن خلأهاى فکرى و عقیدتى جامعه تربیت مى شوند.

مدرسه عالى ثامن الائمه (دار الفقاهه)

با توجه به لزوم اجتهاد و مجتهد در جامعه شیعه، همواره یکى از اهداف عالى حوزه ها باید تربیت مجتهد باشد و این مهمترین فلسفه وجودى حوزه هاست.

بدیهى است که یکى از اهداف عالیه آیت الله مصباح موسوی (رحمة الله علیه) نیز همین مطلب بود.

در سال ۱۳۷۵ شمسى با مشورت برخى از مراجع عظام تقلید (رحمة الله علیهم) و برخى از اساتید معظم حوزه به راهکارهاى عملى در این زمینه رسیدند و براى اجراى آن مدرسه ثامن شکل گرفت و از طلاب مستعدى که حاضر به فعالیت و کوشش در رسیدن به مرحله اجتهاد بودند دعوت به عمل آمد و با برنامه اى خاص شروع به کار گردید تا کنون بیش از یکصد نفر از طلاب درس خارج، مشغول تحصیل در فقه و اصول هستند که بحمدالله در مسیر اجتهاد به سرعت گام برداشته و هم اکنون توان تدریس سطوح عالیه را پیدا کرده اند و عدّه اى رسماً از مدرّسین سطوح عالیه حوزه مى باشند.

مدرسه علمیه اهل البیت (علیهم السلام)

این مدرسه با همّت والاى دانشمند معظّم مرحوم حاج آقاى لطفى – رحمه الله علیه – نماینده مرحوم آیت الله العظمى خوئى – قدس سره – احداث و تحت اشراف بیت مرحوم آیت الله مصباح، و با مساعدتهاى پیگیر مؤسّس محترم اداره مى شود.

در این مدرسه اضافه بر طلاب ایرانى که از میان داوطلبان ممتاز انتخاب مى شود جمعى از طلاب خارجى از کشور هاى مختلف حضور دارند که تحت برنامه هاى ویژه درسى براى خدمت در مناطق خود آماده مى شوند.

مدرسه تربیت مبلّغ

این بخش در مدرسه علمیه امام صادق (علیه السلام) بوده و عهده دار برپایى دوره ها و کلاسهاى تخصصى نظیر: فنّ خطابه، تاریخ اسلام، تفسیر قرآن،کلام و عقائد و … مى باشد. در این مرکز طلاب بر اساس گزینشهاى علمى و عملى تربیت مى شوند. مدرسه علمیه امام صادق (علیه السلام) به اهتمام مرحوم آیت الله العظمى میلانى تأسیس گردید.

مرکز تلفنى پاسخ به پرسش‌هاى شرعی

این مرکز در بیت مرحوم ایت الله مصباح (رحمة الله علیه) مستقر می‌باشد و از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب (با ده خط تلفن) و با حضور حدود ۲۰ نفر از فضلاى حوزه پاسخگوى مسائل گوناگون شرعی، استخاره و بعضاً مشاوره و حل بعض مشکلات خانوادگى می‌باشد.

دفتر پاسخگویى حضورى به پرسش‌هاى شرعی

این بخش در بیت مرحوم آیت الله مصباح مستقر است.

دفتر شهریه عمومی

دفتر مرحوم آیت الله مصباح (رحمة الله علیه) به طلاب و فضلاى حوزه علمیه مشهد و 17 حوزه دیگر در سایر شهرستان‌هاى خراسان شهریه عمومى پرداخت مى کند.

مجتمع‌هاى مسکونى

مجتمع‌هاى مسکونى جهت طلاب، فقرا و ایتام شامل:

  1. مجموعه مسکونی ولایت در چهار فاز با چهل واحد آپارتمانی
  2. مجموعه مسکونى سلمان در سه فاز با هفتاد و چهار واحد آپارتمانی
  3. مجموعه مسکونی دارالضیافه
  4. مجموعه مسکونی دارالرضا (علیه‌السلام)
  5. مجموعه مسکونی دارالجواد (علیه‌السلام)

برگرفته از سایت مساجد